Жителите на Гърмен проведоха поредния мирен протест-шествие, полицейското присъствие остава засилено

Жителите на Гърмен проведоха поредния мирен протест-шествие, полицейското присъствие в общината остава засилено, предаде „Фокус“.

Инициативният комитет за стачни действия към Община Гърмен и вчера организира протестното шествие в знак на несъгласие с постоянните кражби и набези от ромското население и множеството незаконни жилищни постройки в квартал „Кремиковци“.

Шествието започна в 19:00 часа от площада пред общината в Гърмен и продължи до 22:00 часа. За поредна вечер шествието достигне до „Янчев хан“, непосредствено до входа на ромския квартал „Кремиковци“.

Идеята на членовете на Инициативния комитет е това да се случва всеки ден, като крайна дата не се посочва. Протестът премина спокойно, без да се стига до ескалация на напрежението и размирици. Два микробуса на жандармерията остават да дежурят на територията на общината, на входа към ромския квартал „Кремиковци“. Полицейското присъствие в района остава засилено.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.