Заловиха рекордна пратка анаболи на Дунав мост 2, били скрити в кучешка храна (Снимки)

Рекордно количество контрабандни анаболи задържаха митнически служители на Дунав мост 2. Мобилна митническа група спряла за проверка товарен микробус със словашка регистрация, превозващ палета с кучешка храна за Словакия. Със съдействието на служители от Граничен полицейски участък Видин микробусът е отклонен към митническия терминал за щателна проверка.

Инспекторите установивили, че в две палета под пакетите с храна за кучета, са скрити кашони, съдържащи ампули с хормоналния препарат Norditropin SimpleXx 15mg/1,5ml – анаболен стероид, съдържащ хормон на растежа и използван за натрупване на маса при фитнес упражнения.

Общото количество на задържаната пратка е 14 820 ампули, опаковани в картонени опаковки със съответните надписи и инструкции за употреба на турски език.

Митническите служители са установили, че фирмата изпращач не съществува, поради което контрабандната стока и микробуса са задържани, съобщава tribali.info. Пазарната цена на една оригинална ампула от 15 mg от същия препарат е над 1000 лв. Предстои да се установи дали ампулите са оригинални и дали съдържанието им отговаря на описаното в листовката, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Митници”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.