Русенец изпрати камъни на Юнкер

Председателят на гражданско сдружение "Бъдеще за Русе" изпрати колет с некачествена настилка на председателя на Европейскате комисия /ЕК/ Жан-Клод Юнкер. "Ако той прецени, че материалът може да се вложи в европейски магистрали, добре, иначе да вземе мерки срещу некачественото строителство в България", заяви Бойко Никифоров. Мострата е от основно реконструирания бул. "Тутракан" по трансграничен проект.

"Решихме да информираме Европейската комисия как се изпълняват инфраструктурни проекти, не сме съгласни отпусканите пари от еврофондове да се харчат за строежи с нискокачествени материали, които се рушат, още преди да бъдат завършени", обясни Бойко Никифоров. В ремонта на 2,3 км отсечка са инвестирани 9 247 280 лв. без ДДС. Месеци преди обявения край на строителството на 13 юни т.г., по булеварда пропадна участък заради неизградена подпорна стена, за което "Труд" вече писа.

"Сезирал съм с писмо главния прокурор Сотир Цацаров и председателя ДАНС Димитър Георгиев да провери Бойко Никифоров, с действията си той уронва престижа на Русе и България и създава предпоставка за блокиране на еврофондовете", заяви кметът на Русе Пламен Стоилов /ГЕРБ/. Той напомни, че проектът се следи от ръководния орган по европрограмата.

На 5 септември м.г. Бойко Никифоров призова русенци за масова медитация, с която "да се изчисти България от мизерниците". Като създател и преподавател на философията за духовно, физическо и личностно усъвършенстване "Хармоничен прагматизъм" той се прочу с масовите си молитви срещу грипната епидемия, свинския грип и хепатита. Никифоров ръководи курсове за възстановяване на физическото тяло чрез гимнастика и медитации, с които иска "връщане на природния рай на България".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини