Дядо рецидивист хванат с крадена кола

Криминалисти от Свищов спипали дядо рецидивист, който отмъкнал чужд автомобил, за да си отиде в родното село. 71-годишният В.В. бил задържан след като в Районното полицейско управление в крайдунавския град в сряда сутринта се ожалил мъж, че колата му е изчезнала. 38-годишният собственик обяснил, че лекият му автомобил "Пежо", който бил паркиран пред дома му на ул."Витоша" в Свищов е откраднат. Потърпевшият бил оставил колата си отворена, защото товарел багаж. Притежателят обяснил, че докато пренасял вещи от дома си, ненадейно видял как възрастен човек се настанява във возилото му и отпрашва с пълна газ в неизвестна посока.

Предприети били незабавни заградителни мероприятия. Само след около два часа, униформените влезли в дирите на пенсионера автоджамбазин. Той бил заловен в село Царевец, на 5 километра от Свищов. Когато блюстителите на реда се появили в селото, забелязали дядото да тика противозаконно отнетата кола.

Той бил окован с белезници и отведен в полицията. Оказало се, че е стар познайник на органите на реда и е осъждан за кражби. При разпита В.В. признал, че във въпросната сутрин вървял по улицата и забелязал автомобила, който бил оставен отворен и с контактния ключ на таблото. Без много да му мисли, беловласият апаш се метнал в купето и потеглил. Дядото казал на криминалистите, че му е трябвала кола, за да иде и да нагледа наследствената си къща в близкото село. Той твърдял, че възнамерявал след това да върне автомобила на собственика му, но за зла участ тъкмо пристигнал в Царевец и горивото свършило.

Злосторникът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони