ВКС реши: 10 години затвор за убийците на Севиля

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила присъдата на Софийският апелативен съд (САС) за убийството на 19-годишната Севиля Райчева през май 2011 г., предаде БГНЕС.

В средата на миналата година двамата подсъдими Антон Ангелов и Янка Младенова бяха осъдени на десет години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Първата инстанция Софийски градски съд (СГС) осъди Антон Ангелов на 10 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим и оправда подсъдимата Янка Младенова. Втората – Софийският апелативен съд, обаче отмени оправдателната присъда и осъди и Янка Младенова на 10 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим. САС ги осъди за умишленото убийство на Севиля по особено мъчителен начин.

Делото пред ВКС се гледа след жалби на Янка Младенова и Антон Ангелов и на родителите на Севиля Райчева. В съдебното заседание представителят на Върховна касационна прокуратура изразява становище за неоснователност и на трите жалби. Обвинителят моли за оставяне в сила на присъдата на САС. Последната трета инстанция преценява, че и трите жалби са неоснователни и оставя в сила присъда на Софийски апелативен съд като правилна и законосъобразна.

Решението не подлежи на обжалване и протест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право