Сопотчани пишат "кърваво писмо" на Бойко Борисов

"Кърваво писмо" до министър-председателя Бойко Борисов изпратиха в четвъртък седмина жители на родния град на Иван Вазов начело с председателя на Инициативния комитет за защита на община Сопот Манол Атанасов.

В него те питат премиера защо не е спазил даденото им през декември 2014 г. лично обещание, че няма да допусне разпродажба на общинско имущество заради наложената през 2010 г. от чиновник на МОСВ финансова корекция от 25% за изграждането на градската пречиствателна станция за отпадни води за 18 млн.лв. Заради нея градската управа не успя да се разплати с фирмата изпълнител "ГСМ Пауър Инженеринг", натрупа огромни дългове от главница и лихви, които вече надхвърлят 4,5 млн.лв. и се стигна до публична продан на общински имоти, техника и обзавеждане от ЧСИ.

"На единствената ни среща с Вас през месец декември 2014 г. заявихте, че няма да се допусне разпродажба на общината. И ние Ви се доверихме. А в действителност разпродажбата е факт. Голямо е нашето разочарование и огорчение...Не е нормално една община в такъв тежък момент да не получава адекватна помощ от централната държавна власт. Вие може да се окажете първият министър-председател в новата история на България, допуснал разпродажба и финансов колапс на една община...Искрено разчитаме на Вашето чувство за достойнство и чест и този така необходим ни безлихвен заем спешно да бъде отпуснат. За да спре тази унизителна за общината и срамна за държавата ни разпродажба. И градът на Вазов с достойнство да продължи своя път", се казва още в откритото писмо на сопотчани до премиера Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони