Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Юнкер тръгва на балканска обиколка Ще посети Македония, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово

Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Полицията задържа четирима иманяри Предотвратена е незаконната продажба на ценни монети

Побой между работници в кравеферма завърши със счупена ръка

Будни боляри искат да издигнат паметник на цар Ивайло, закрит мост над Янтра и да позлатят кубетата на Патриаршията в Търново Трите проекта ще струват общо около 12 млн. лева

Трусът събори комин в Садово, заподозряха го за ВиК авария

Изправят пред Темида син, пребил майка си Мъжът нарушил заповед за защита срещу домашно насилие

Съдят ученик за търговия с наркотици Съученик издал деветокласника наркопласьор

Полицията откри само 4-ма незаконно пребиваващи в ромското гето на Гърмен

Само четирима души без адресна регистрация пребивават в ромското гето “Кремиковци” край Гърмен. Това установи полицията, която влезе на проверка в махалата едва сега.

На четиримата роми без регистрации им били съставени актове. Иначе 799 роми имат адресни регистрации в махала Кремиковци, каза кметицата на Гърмен Минка Капитанова. В момента обаче в гетото няма повече от 200-300 роми, останалите са се “евакуирали”.

Според Капитанова ромите напуснали домовете си са поели към роднини в други населени места, има заминали и за сезонна работа в Гърция, а трети били на биваци в гората.

Останалите роми вече публично се разкайват за разправията с българите от Гърмен и се извиняват, търсят помирение. Но протестиращите са непреклонни и искат да се възстанови закона и справедливостта. Те настояват 124-те незаконни къщи в гетото да бъдат съборени, както е предписанието на ДНСК.

“Аз подкрепям протестиращите, държавата трябва да си влезе в ролята , а не да прехвърля топката само към общината”, коментира кметицата.

Полицейското присъствие в общината остава засилено, жандармерия и полиция бдят за реда.

А преселението на ромите напуснали махалата продължава. Вчера 6 микробуса и десетина каруци с роми от Кремиковци са направи неуспешен опит да се заселят в гетото на Сатовча, но там събратята им ги прогонили по примера на ромите от Гоце Делчев, които също не ги приеха.

Продължават ежедневните мирни протести на гърменци, които всяка вечер правят шествие до махалата охранявани от десетки униформени.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете