Делото срещу следователка, одраскала колежка – на поправителен

Делото срещу следователката Илияна Трендафилова, която одраскала с нокти и извила пръстите на своя колежка, бе върнато за поправка на прокуратурата. Това реши съдия Николай Младенов от Софийския градски съд.

Трендафилова отговаря, че на 22 октомври 2012 г. в коридор на следствието във Варна е налетяла на Станимира Димитрова и й причинила лека телесна повреда.

Адвокатката на следователката Розалина Апостолова отбеляза няколко нарушения в обвинителния акт, писан от спецзвеното “Антикорупция”. “Не е посочено конкретното място на извършеното престъпление, а само административният адрес на следствието към Окръжната прокуратурата на Варна”, заяви тя. И подчерта, че липсват обстоятелства, които да подсказват, че злодеянието било извършено по време на служба. Апостолова откри и противоречие в повдигнатото обвинение на клиентката й и преписаните й действия. Прокурор Ромина Николова възрази и поиска делото да тръгне.

В последна сметка съдия Младенов посочи, че наистина в обвинителния акт не е описано къде и как е сторено престъплението и върна процеса за трети път на държавното обвинение.
Трендафилова бе уволнена от следствието във Варна през 2013 г. от Висшия съдебен съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право