Окончателно: затвор за убийците на Севилия (обзор)

Убийците на 18-годишната Севилия Райчева влизат зад решетките за по 10 години. Това реши днес Върховният касационен съд (ВКС).

Окончателно признати за виновни са връстниците й Янка Младенова и Антон Ангелов. Двамата бяха задържани през май 2011 г., след като Севилия бе открита заклана в дома си в столичния кв. „Люлин“. Оказа се, че момичето е било прободено 44 пъти с нож.

След задържането Янка направи самопризнания. Парадоксално, но на първа инстанция тя бе оправдана, а Антон осъден на 10 г. затвор. Причината – самопризнанията на Янка не били взети по реда на закона.

На втора инстанция обаче делото претърпя обрат. Експертиза върху косъм, открит в дланта на Севилия установи, че е паднал от главата на Янка. Така апелативните съдии осъдиха и нея на 10 години. По-високи присъди не бяха възможни, тъй като Янка и Антон са били непълнолетни при извършване на зверското убийство. При постановяване на осъдителната присъда тогава, Янка не беше в съдебната зала. След като градският съд я оневини тя бе пусната на свобода, а впоследствие успя да се укрие. Преди процесът да стигне във ВКС тя беше заловена.

Разследването установи, че двамата са посегнали на приятелката си, защото чули, че в дома й има 3 кг злато. Намерили обаче само два златни синджира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право