Емил Димитров, Патриотичен фронт: Познатите на Менда са с предимство за шеф на БНБ

Последните 6 месеца минаха под знака на това какво е станало в КТБ, има ли виновни, кои са те или всички са невинни. В същото време предстои изтичането на мандата на шефа на БНБ (б. а. - Иван Искров). Изведнъж се оказа, че никой не го интересува какво е бъдещето - кой ще бъде новият шеф на централната банка, каква е концепцията, какъв е екипът му, какво смята да прави или да не направи.

Ако всеки един от вас сега има желание да се кандидатира, той дори не знае къде да си подаде документите, защото няма процедура. Ако познава Менда (б. а. - Стоянова), може да й ги даде и да го прекарат през стаите. Може би не е това процедурата. Предишния път бяха номинирали един кандидат, сега се отказват от него и номинират друг. Трябва да има процедура, при която кандидатът да дойде в Народното събрание и да каже как иска, какво иска от екипа си и ако спечели нашето доверие, ние да гласуваме за него, а не да има партийно спуснати кандидатури. Трябва да има равнопоставеност между всички кандидати - в определен срок да могат да подадат документи, да бъдат изслушани.

Към сегашния кандидат имахме няколко въпроса (б. а. - Димитър Радев): Какво смятате, че е станало в БНБ и КТБ? Има ли виновни или не? И ако вие бъдете избран, какво смятате да направите? Отговорът беше: „Станали са някакви неща.“ За мен това не е отговор. „Ще чакам Сметната палата, прокуратурата, този и онзи.“ Това означава, че не сме запознати със състоянието в момента и нямаме мнение. Имаме ли екип? - „Не“. Значи чакаме да ни посочат и екип. Затова считаме, че и други трябва да изразят мнение. Но не може априори да поставяме условие, че всички чужденци са лоши или че всички българи са лоши и затова трябва да доведем от чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес