Депутатите изслушват Бъчварова за Гърмен

На петъчния парламентарен контрол, който ще започне в 9:00 часа, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще отговаря на въпрос, свързан с действията на МВР в община Гърмен.

Бъчварова ще отговори и на въпрос относно условията и заплащането на труда на командированите полицаи на българо-турската граница.

Министърът на правосъдието Христо Иванов ще даде отговор на три въпроса, от които единият ще е свързан с предприетите мерки на Министерството на правосъдието в резултат на извършените проверки върху дейността на частните съдебни изпълнители, съобщава Фокус.

Министърът на външните работи Даниел Митов ще бъде изслушан по три въпроса от народните представители, от които единият е във връзка със среща на външните министри в Будапеща за обсъждане развитието на „Турски поток”. На петъчния парламентарен контрол ще бъде изслушан още и вицепремиерът Меглена Кунева, която ще отговори на два въпроса относно Закона за предотвратяване на корупцията и капацитета в Държавната агенция за българите в чужбина да изпълнява своите задачи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини