Адвокат Марковски: Записът с бруталния грабеж не е доказателство в съда

Записът от охранителната камера, показващ нагъл грабеж с насилие върху продавачка в магазин в София, не е доказателство в съда. Това заяви адвокат Марин Марковски пред Нова тв.

Според адвоката, парламентът бави абсолютно необходима законодателна промяна, която да превърне подобни материали – записи, снимки и т.н., в доказателства пред съда. „95% от Лондон е покрит с камери. Това решение намалява уличната престъпност три пъти”, даде пример той.

„Сега жената е в шок. Ако тя в страха си не го разпознае (крадеца), защото не го е възприела, оттам нататък адвокатът веднага ще каже, че записът не е доказателство”, обясни Марковски.

Той посъветва и как да се действа в подобна ситуация. „Срещу пистолет никаква съпротива. Моят съвет – никога не се съпротивлявайте!”, подчерта дебело той. Все пак, по думите му, двамата крадци от магазина трудно ще се измъкнат безнаказано.

Никога не трябва да се поставят под един знаменател всички роми.

Грешно е да се остави на мира рома, защото благодарение на неговия глас може отново да бъде избран даден кмет, каза още адвокатът. Той заяви още, че полицията не си върши работата по отношение дори на силната музика. Адвокатът напомни, че ако органите на реда правят нужното, ще се повдигат обвинения на ромите и съответно после те ще бъдат осъдени.

"За да няма престъпност, трябва да има хора в църквите. А да сте виждали роми в църквите?", попита още адвокат Марковски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини