Депутатите отхвърлиха законопроекта на БСП срещу двойния стандарт на храните

Тодор Чобанов: Половината документи за прием в детските градини ще се събират по служебен път Големият брой чакащи се отнася за яслените групи, каза зам.-кметът на София

Бившият мексикански президент Енрике Пеня Нието приел 100 милиона долара подкуп от Ел Чапо

Електрическа кола за народа Opel чертае смели перспективи за Corsa

БСП покани премиера, а ГЕРБ – президента на дебатите за изтребителите в парламента

Директорският съвет на НИМХ е взимал решения без правомощия, показва одит

Проф. Асен Балтов: 12 000 неосигурени пациенти са минали през „Пирогов“ за година С 6 млн. лв са намалени дълговете на болницата, каза директорът

Любомир Кючуков: Във Великобритания няма мнозинство за каквото и да било решение по Брекзит

Цветан Цветанов: Обществото трябва да знае всичко за разходите по закупуването на новия изтребител

Ген. Симеон Симеонов: ДПС ще подкрепи решението за започване на преговори със САЩ за Ф-16

Майка и син загинаха при пожар в шуменския кв.“Дивдядово“

Румен Петков: Всеки глас за Ф-16 ще е национално предателство

Демонтажът на американската империя Той е спасителен за САЩ и света

На кои два етапа се разделя всяка връзка?

Европарламентът обсъжда санкции за държави, които не водят ефективна борба с корупцията

Oт 7° до 36° през юни

Началото на астрономическото лято е на 21 юни в 19. ч. и 39 мин., когато е лятното слънцестоене. Това е най-дългият ден в годината с продължителност 15 ч. и 19 мин.

Тази година през юни се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 18 и 21°, по долината на р. Струма – около 22°, за високите полета – между 16 и 18°, а за планините – между 7 и 12°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 7° и 12°, а най-високите — между 31° и 36°, предаде Фокус.

Месечната сума на валежите в равнините е между 60 и 90 л/кв.м, по Черноморието и долината на р. Струма – между 40 и 60 л/кв.м, а в планинските райони – от 90 до 140 л/кв.м. Тази година месечната сума на валежите като цяло ще бъде около нормата, но ще са неравномерно разпределени.

През първото десетдневие времето ще бъде променливо, с условия за превалявания. В началото на месеца валежите ще бъдат по-локални. Около 4-ти ще бъде по-неустойчиво, ще има и гръмотевична дейност. Температурите временно ще се понижат и ще бъдат по-ниски от обичайните, но след това тенденцията е към слабо повишение. Относително стабилизиране се очаква около средата на периода. Ще има повече слънце, вероятността за валежи е малка, температурите ще са близки до средните. След 7-ми атмосферата отново ще се лабилизира. През второто десетдневие през повечето дни ще бъде отново по-неустойчиво, със слънце сутрин и превалявания с гръмотевични бури след обяд. Ще има и кратки периоди с относително по-стабилно време, без валежи, с по-голяма вероятност през втората половина от десетдневието. Дневните температури ще бъдат близки, към края и по-високи от нормалните.

През третото десетдневие тенденцията е през повечето дни да се запази относително стабилното време. Валежите ще бъдат на малко места и ще има повече слънчеви часове. Температурите ще са близки и малко по-високи от обичайните за юни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.