Зоран Заев: В записите не фигурират нито българския премиер, нито министри

В записите, с които разполагаме, не фигурират български политици във властта - нито министри, нито премиерът. Това каза лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев след срещата си с премиерa Бойко Борисов, съобщи „Фокус”.

И добави: "Българският премиер не е присъства в записите, с които сме запознати. Няколко посланици в Македония на различни страни са били подслушвани. Ние предадохме тези материали на посланиците. Нямаме запис, документ или телефонен запис на политиците във властта, без значение дали става въпрос за някой от министрите или премиера. Стараем се да бъдем внимателни с обявяването на записите, които са в ръцете ни, защото обстановката в Македония е чувствителна, след случилото се в Куманово. Цялата истина ще бъде разкрита. В много кратък срок и доказателствата за Смилковското езеро, ще бъдат показани наяве.

ЕС конкретната помощ вече я изпрати, неформално ще се отворят 23 и 24 преговорни глави за Македония – правосъдие и свобода на медиите. Това значи много. В Македония правосъдието е цялостно обзето от управляващата власт, няма правораздаване, а поне 75% от медиите са под контрола на правителството. Това е голяма помощ за Македония, но и помощта за преговорите от страна на ЕС е от голямо значение за страната".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини