Стойнев: Тежката сянка на първия кабинет на Борисов тегне и сега

"Тежката сянка на първото правителство на Борисов тегне и над този кабинет. Управлявате бюджета така, както строите и пътища - на парче и некачествено". Това заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев, цитиран от Нова тв.

"Събраните приходи от корпоративни данъци за първото тримесечие на 2015 година са 20 милиона по-малко от същия период на 2014 година", анализира Драгомир Стойнев. Според него фирмите работят в по-лоши условия, а това се допълва и от факта, че през първото тримесечие на 2015 година фирмите са инвестирали 550 млн. лева по-малко за обновление на своето производство в сравнение със същия период на 2014 година.

Според НСИ очакванията на бизнеса - частен и държавен, са 30% по-малко инвестиции спрямо предходната година, а инвестициите в частния сектор, отново според НСИ, ще се свият с почти 40%.

"Данните са показателни - застой, затваряне на предприятия, загуба на работа, липса на доходи, увеличаване на бедността. Това е проекцията на вашите числа върху истинския живот", каза Стойнев и добави, че цифрите не са в полза на увереността, че управлението върви в добра посока.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини