Цветанов: ГЕРБ дава висока оценка за дейността на кметовете, излъчени от партията във Великотърновска област

ГЕРБ дава висока оценка за дейността на кметовете, излъчени от партията във Великотърновска област. Това заяви председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в Горна Оряховица, където бе гост на празника на града. Той бе категоричен, че градоначалниците на Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Стражица и Лясковец могат да продължат следващ мандат. „Кандидатите, които организацията ще издигне в другите пет общини в региона ще са достойни хора с авторитет, които ще могат да променят облика на населените места“, заяви Цветанов.

Цветан Цветанов коментира, че групата на ГЕРБ не планира да внася промени в Изборния кодекс, но ако се наложи евентуална промяна би могла да я подкрепи, в случай, че се постигне политически консенсус и ако промените гарантират по-прозрачни и честни избори. „Нека си припомним че Изборният кодекс беше режисиран и приет под силния политически натиск на БСП, ДПС и Атака, и с основен проектант Мая Манолова. ГЕРБ ще участва в тези избори с правилата, които е определило парламентарното мнозинство в 42-то Народното събрание, защото ние знаем, че нашите кметове са достойни, нашата кампания ще бъде позитивна и градивна, за да покажем какво сме направили и какво можем да реализираме в един нов управленски мандат“, посочи Цветанов.

Запитан за напрежението в Гърмен, лидерът на ПГ на ГЕРБ заяви, че с наближаването на местните избори някои политически формации биха се възползвали от евентуално противопоставяне на етническа основа. „Случаят в Гърмен е битов инцидент, който прерасна в един по-сериозен проблем, но ние трябва да обединим усилията си, а не да се противопоставяме, за да реализираме националната стратегия за интеграция на ромите. Тази стратегия беше приета от 41-вия парламент. Убеден съм, че ако всеки политик прочете стратегията ще види, че там е заложено това, което някои в момента приказват. Заложено е образование, трудова заетост и създаване на трудови навици, решаване на жилищните проблеми. И това става в ясен диалог с местната власт и интегриран подход на институциите. Само тогава можем да имаме реална интеграция“, категоричен бе Цветан Цветанов. Според Цветанов са видими опити да се придаде политически привкус на проблема в Гърмен.

В Горна Оряховица Цветан Цветанов коментира и аферата „Костинброд“, която окачестви като един много лош спомен за начина, по който може да бъде опорочен денят за размисъл. По думите му, тази манипулация показва как някои политически формации, които нямат ясни послания и реални управленски програми, търсят начин да привлекат избиратели и да ограничат възможността на други да упражнят конституционното си право на глас. Според зам.-председателя на ГЕРБ внушения по темата продължават да се правят и сега.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини