Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Китаецът, който изгуби 15 млрд. долара за час, се оказа шегаджия

Да загубиш 15 млрд. долара не е повод за смях, но някогашният най-богат китаец Ли Хъцзюн обаче демонстрира чувство за хумор, когато наруши мълчанието си по въпроса за срива в цената на акциите на неговата компания за слънчева енергия през миналата седмица, пише money.cnn.

Основателят на Hanergy изглежда не бе особено притеснен по време на видео интервю за китайската държавна агенция Xinhua, само часове преди регулаторните органи в Хонконг да обявят, че разследват компанията му.

Цената на акциите на Hanergy Thin Film се срина с 47% за малко повече от час на 20 май, преди търговията с акциите да бъде спряна. Когато това се случи обаче, компанията бе изгубила 19 млрд. долара от пазарната си стойост. Ли, който притежаваше над 80% от компанията, тогава изглеждаше, че е изгубил 15 млрд. долара на хартия.

Впоследствие обаче се появи информация, че той е залагал, че цената на акциите ще падне. Докато цената на акциите на компанията му падаше, Ли е изнасял реч на конференция за енергията от възобновяеми източници, вместо да присъства на годишното събрание на акционерите на Hanergy. Ли казва пред Xinhua, че е знаел, че цената на акциите върви бързо надолу точно преди да изнесе своята реч. След спирането на търговията с акциите той продължава да изпълнява програмата си за деня.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете