Магистрала “Люлин” в посока София е затворена за снегопочистване

Снегът затвори Предела за камиони Ограничено е движението и по други планински пътища

Как се различава близначка?

Шефът на „Пирогов”: Не съм съкращавал хора, скоро ще има видимо увеличение на заплатите

20-годишно момиче е пребито в Студентски град Искали да го ограбят

22 март е Световниятден на водата

135 машини обработват улиците на София със смеси срещу заледяване

Тереза Мей ще поиска от ЕС солидарност срещу Русия по случая “Сергей Скрипал”

Мирослав Ненков: Липсата на анестезиолози е системен проблем Интересът на младите расте, но много от тях заминават в чужбина

САЩ дават 250 млн. долара за борба с руското влияние

Турция оспори границите в Егейско море

Марк Зукърбърг: Направихме грешки Шефът на Фейсбук обеща конкретни мерки срещу изтичането на данни

Руски експерти: Черноморският флот не може да се противопостави на американците

Папа Франциск към младите свещеници: Не се страхувайте от татуировките

Премиерът на Япония бил готов за среща с Ким Чен-ун

Томислав Дончев: Трябва да се полагат специални усилия за слабо развитите региони

Трябва да се полагат специални усилия по отношение на слабо развити региони. Това каза Томислав Дончев, зам.министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика, по време на конференция на тема “Кохезионната политика 2014 – 2020г. – предизвикателства и перспективи”.

“Убеждението от началото на стария програмен период, че в режим на естествена конкуренция и състезание между по-добрия и най-добрия проект, ще даде резултат и на слабо развитие райони, се оказа илюзия. Като резултат от по-скромния административен капацитет виждаме, че когато има конкурентен подбор на проекти, те биват бързо изпреварени от по-опитните и агресивни администрации от по-развитите краища на България”, обясни Дончев.

По думите му, ако не се обръща специално внимание на такива райони, като резултат ще се получи ясно раздалечение между по-богатите и по-бедни райони на страната ни.

“Научените уроци предопределят бъдещите ни стъпки. Трябва да се работи и по отношение на кодифицирането и усъвършенстването на нормативната уредба. Работим по двата ключови закона, които трябва да бъдат на вниманието на българския парламент преди лятната ваканция.

И двата са в режим на междуведомствено съгласуване. Това са Закон за еврофондовете и Закон за обществените поръчки. Тези закони ще играят ключова роля, за да може парите да отиват там, където има по-голяма нужда от тях, както и да бъдат разпределяни справедливо”, категоричен бе Томислав Дончев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.