Спипаха вандал, повредил коледната украса в Аксаково

Лиляна Павлова за българското европредседателство: Мисията е изпълнена успешно

Наградиха доблестни деца, намерили и предали чантичка с документи и 1000 лева Петокласниците получих грамоти от директора на полицията във Велико Търново

Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Томислав Дончев: Трябва да се полагат специални усилия за слабо развитите региони

Трябва да се полагат специални усилия по отношение на слабо развити региони. Това каза Томислав Дончев, зам.министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика, по време на конференция на тема „Кохезионната политика 2014 – 2020г. – предизвикателства и перспективи“.

„Убеждението от началото на стария програмен период, че в режим на естествена конкуренция и състезание между по-добрия и най-добрия проект, ще даде резултат и на слабо развитие райони, се оказа илюзия. Като резултат от по-скромния административен капацитет виждаме, че когато има конкурентен подбор на проекти, те биват бързо изпреварени от по-опитните и агресивни администрации от по-развитите краища на България“, обясни Дончев.

По думите му, ако не се обръща специално внимание на такива райони, като резултат ще се получи ясно раздалечение между по-богатите и по-бедни райони на страната ни.

„Научените уроци предопределят бъдещите ни стъпки. Трябва да се работи и по отношение на кодифицирането и усъвършенстването на нормативната уредба. Работим по двата ключови закона, които трябва да бъдат на вниманието на българския парламент преди лятната ваканция.

И двата са в режим на междуведомствено съгласуване. Това са Закон за еврофондовете и Закон за обществените поръчки. Тези закони ще играят ключова роля, за да може парите да отиват там, където има по-голяма нужда от тях, както и да бъдат разпределяни справедливо“, категоричен бе Томислав Дончев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.