Министър Кралев участва във валидирането на пощенска марка Първи Европейски игри Баку 2015

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на БОК Стефка Костадинова и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов валидираха пощенско филателното издание „Първи Европейски игри Баку 2015“, съобщиха от пресцентъра на държавното ведомство.

На пощенската марка са изобразени двама борци в схватка, оградени със стилизирани рисунки на представители на други успешни български спортове. Проектът е разработен от художника Илия Методиев.

„Очаквам с нетърпение Европейските игри в Баку. Това ще бъде едно интересно състезание с много сериозна конкуренция. Участват над 6300 спортисти, като за някои от спортовете това ще е и Европейско първенство, а за други ще е квалификация за Олимпиадата в Рио де Жанейро. 127 българи ще премерят сили с най-добрите европейски състезатели. Да им пожелаем успех и нека да бъдат уверени в собствените си сили. Резултатите са важни, но в случая е по-важно да сверим часовниците си преди Олимпиадата в Рио де Жанейро“, заяви в приветствието си министър Кралев.

Първите Европейски игри Баку 2015 ще се проведат от 12 до 28 юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт