Борисов отчете 10 000 нови работни места, разкрити за няколко дни

"Вчера в Стара Загора, миналата седмица в Бургас - откривахме нови производствени мощности - общо над 10 000 работни места разкрити за няколко дни", с тези думи министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата на новата производствена линия за цимент и клинкер на "Девня цимент".

Инвестицията на италинската "Италчементи груп" в девненския завод е за над 325 млн. лв. и според главния изпълнителен директор на групата Карло Пезенти той става най-модерното подобно съоръжение в Европа.

Бойко Борисов не пропусна да напомни, че е присъствал на започването на строителните дейности през 2012 година. "Това ми е любимото - първо да правя първа копка и след това да си го откривам. Голяма част от производството на този завод отива за магистралите "Струма" и "Марица". На 15 юли откриваме участъка Шумен - Белокопитово от "Хемус" и се надявам догодина цялата продукция на завода да я ползваме за тази магистрала", допълни още премиерът.

С инвестицията си "Девня цимент" получи два приза през 2014 година - Инвеститор на годината и Сграда на годината. Главен изпълнител на проекта е китайската "Синома", но в различните етапи на строителството са работили над 100 други фирми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини