Кметът на Гоце Делчев: Няма ромски палатков лагер до гоцеделчевския квартал "Комсала"

Няма издигнат ромски палатков лагер до гоцеделчевския квартал "Комсала", категорично заяви пред ‘‘Фокус’’ кметът на град Гоце Делчев Владимир Москов. Той уточни, че през последните дни не е получавал информация от кметските наместници в селата от гоцеделчевско за по-засилено пристигане на роми, както бе съобщено в други медии. „Не съм получавал сигнали и от жителите на Гоце Делчев за притеснения, свързани с ромите“, допълни Москов.

Припомняме, че след конфликта между българи и роми част от ромите напуснаха Гърмен. Някои от тях са поели към планината, а други от тях са се заселили в местността "Черешите" под така наречената "Момина кула" в Гоце Делчев. Големи катуни с деца и възрастни хора са се настанили и в местността "Мишева поляна".

Вече започна изпълнението на част от мерките за овладяване на напрежението в община Гърмен, набелязани на работната среща преди дни с участието на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Представители на полицията и служители от общинската администрация извършват проверки на адресната регистрация в ромския квартал "Кремиковци", както и на автомобилите и свидетелствата за правоуправление в района. Дирекция "Национален строителен контрол" е изпратила уведомителни писма до общината и Областната управа за подновената процедура, предшестваща принудителното премахване на незаконните постройки в ромския квартал в Гърмен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони