Прокуратурата посочи кои са грабителите с пистолета - студентка и продавач, имат 2-годишно дете

Студентка и продавач са извършили въоръжения грабеж в столичен магазин, при който в главата на продавачка бе опрян пистолет. Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на прокуратурата.

Случаят стана известен, след като в социалните мрежи се появи видеозапис на бруталното престъпление.

Ключ към разплитането на случая се оказва мобилен телефон, изпуснат от мъжа в магазина по време на грабежа. Иззети и прегледани били и записите от камерите в магазина.

Следствие на това е установена самоличността на извършителите - съпрузите Боряна и Рангел Рангелови. В жилището на Рангелови полицаите открили шапката, с която Рангел Рангелов е бил по време на престъплението, както и използваното от него при грабежа оръжие – пистолет.

Боряна Рангелова е студентка по рентгенология, а Рангел Рангелов работи в
известна верига магазини за техника. Двамата са с чисто криминално минало.

Тази сутрин двамата извършители Боряна и Рангел Рангелови са задържани от СДВР за срок от 24 часа, а по-късно през деня Рангелови са привлечени като обвиняеми и задържани от Софийска районна прокуратура до 72 часа. Предстои СРП да внесе искане в Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

"С оглед на изключително бруталния механизъм на извършване на деянието, независимо, че двамата са неосъждани и с добри характеристични данни, тъй като Боряна Рангелова е студент по рентгенология, а Рангел Рангелов работи в известна верига магазини за техника. Те ще бъдат задържани за срок до 72 часа за довеждането им пред съд и ще им бъде поискана мярка за постоянното им задържане", обясни прокурор Петър Белчев.

Освен това стана ясно, че двамата имат дете на две години.

Семейството живее в общежитие в "Студентски град" и има кредит в размер на около 2000 лв.

На двамата е повдигнато обвинение за въоръжен грабеж, което предвижда затвор от 3 до 10 години, обясни още прокурор Белчев.

По думите му детето на семейството ще бъде настанено в специализиран дом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини