Германският канцлер Ангела Меркел: Великобритания трябва да остане в ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел, която днес се срещна с британския премиер Дейвид Камерън в Берлин, заяви, че без съмнение Великобритания трябва да остане в ЕС, съобщи Би Би Си.

По време на пресконференция след срещата между двамата Меркел допълни, че Германия ще работи конструктивно с Лондон при опитите му да предоговори отношенията си с ЕС.

Канцлерът добави още пред журналистите, че съюзът има някои непоклатими правила като правото за свободно движение на хора, но въпреки това се надява исканията на Великобритания да бъдат удовлетворени възможно най-скоро.

Визитата на британския премиер в германската столица е част от неговата обиколка из Европа, в опит да намери съмишленици, които да подкрепят исканията му за предоговаряне на отношенията си с ЕС преди срещата на върха на държавите членки в края на следващия месец.

Камерън, който вече беше на посещение в Полша, все още не е представил пълните подробности около реформите, които ще предложи, но за сега е известно, че те ще включват по-строги правила за получаване на социални помощи от емигранти.

Ако той успее да получи подкрепата на Меркел, която е канцлер на най-голямата икономика в Европа, то това ще му даде значителна преднина за исканията му пред останалите членове на съюза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят