Фандъкова: За нас е изключително важно приключването на проекта на завода за отпадъци в село Яна

"За нас е изключително важно приключването на проекта в срок и качествено". Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при проверка на строителството на завода за механично-биологично третиране на отпадъци в село Яна, район „Кремиковци”, предаде „Фокус”.

По думите й, строителството на този втори етап от проекта за интегрирана система за третиране на битовите отпадъци на София започна с подписването на договора с изпълнителите през месец декември 2013 г.

„Очакваме до края на лятото да приключи целият проект, така че за по-малко от 2 години ще бъде изградена тази голяма инсталация, която вече заедно с първия етап, който функционира, ще осигури третирането на битовите отпадъци на София на 100%“, заяви тя и добави, че се очаква над 50% от отпадъците да бъдат рециклирани и остатъкът, който ще бъде част от RDF горивото, да може да се използва в „Топлофикация -София“.

„От началото на 2014 година работят 5 инсталации за преработка на биологични отпадъци“, посочи тя и добави, че миналата година заради сериозните дъждове, точно по времето на изкопните работи, имаше забавяне в изпълнението на проекта, но изпълнителите дадоха актуализиран график.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини