Стоичков пак слага рога на тенисист

Христо Стоичков слага рога на тенисист. Това не се случва за първи път. И явно няма да е за последен. Кой е тенисистът ще разберем следващия уикенд (6-7 юни) в Дипломатическия клуб в Горна баня. Там ще дебне специално жури, за да хване “в крачка” най-агресивния участник в звездния ВИП турнир за любители ASICS МАСТЪРС. А Камата ще го награди с чифт красиви рога от личната си колекция трофеи на дивеч от елитното ловно стопанство “Елен” в Етрополския Балкан.

Тази традиция датира още от турнира ТРУД МАСТЪРС, когато кавалерът на “Златната топка” коронясваше с рога най-нахъсаната за победа ВИП персона. В кръга на шегата, като рогоносци могат да се разглеждат предишните лауреати на тази награда. Всички те са от света на футбола и не им липсва нито хъс за победа, нито чувство за хумор - Йордан Лечков, Лъчезар Танев и Николай Гигов. Тримата вече са потвърдили участието си в ASICS МАСТЪРС и могат да заслужат още един ловен трофей на единствения българин, печелил Шампионската лига.
Точно копие на купата от Шампионската лига ще зарадва победителите в ASICS МАСТЪРС. Специални награди ще дадат и турските авиолинии. За тези и още много други трофеи протягат ръце 16 звездни двойки. Сред тях са ударни тандеми като Бойко Борисов – Любослав Пенев, Йордан Лечков – Николай Гигов, Лъчезар Танев – Георги Илиев-Майкъла и Димо Тонев – Сашо Везенков. Освен водещи фигури от политиката и спорта инициаторът на ВИП турнира Любо Ганев е селектирал всепризнати личности и от други сфери на обществения живот. Много е вероятно да се разтреперят сърцата на тези, които ще играят срещу светилото в сърдечната хирургия проф. Генчо Начев. Той ще смени скалпела с ракета за тенис, а негов партньор ще бъде един от пионерите в налагането на аристократичните спортове у нас и доказана “хиена” в бранша като Петър Михнев. В звездния турнир ще дебютира нова двойка, сформирана от Радослав Янкулов (директор на Българското национално радио) и певеца Михаил Йончев. Имат ли шанс хората на изкуството срещу колегите си от спорта? Ще се разбере идния уикенд в Дипломатическия клуб в Горна баня. Домакинът и президент на фондация “Български спорт” Николай Божинов е поел грижата за перфектни условия за подготовка, спорт и отдих на участниците във ВИП турнира, сред които е и самият той.

НА КОРТА: Лечков нахъсан, Шкумбата – весел

Футболната звезда Йордан Лечков е печелил рогата за най-агресивен играч във ВИП турнира ТРУД МАСТЪРС. Екзекуторът на Германия от световното в Щатите през 1994 година не цепи басма никому, бил той съперник или съотборник. “Аз съм директен, казвам нещата както ги мисля, ако се налага и на висок тон”, признава Лече. Той излиза на футболното игрище и на тенис корта “с рогата напред”, защото иска да печели.
А в отбора на друг традиционен участник във ВИП турнира като Димитър Туджаров-Шкумбата винаги е весело. Шоуменът е подготвил специални изненади за зрителите на ASICS МАСТЪРС идния уикенд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт