Русия не засилва военното си присъствие в Азовско море, заяви Мария Захарова

БЕХ получи решението на ЕК за глобата от 77 млн. евро Вероятно дружествата ще го обжалват, като ще оспорят твърденията и размера на глобата

Соцвеличия питат: Срещу коя система се борим сега? Стотина важни мъже от преди 1989-а вдигнаха наздравици

Одобриха почивни дни на всички религиозни общности

Правителството отпусна близо 490 000 лева за мост в Елена

Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“ в Сирия

Правителството отпусна над 10 млн. лева на общини в Пиринско

Прокуратурата е започнала досъдебно производство за смъртта на бебето, изхвърлено във водите на „Водното огледало“ в Кърджали

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ценко Чоков

Орлин Павлов, Мариана Попова и Стефан Вълдобрев ще пеят на новогодишния концерт на София Именити творци и спортисти ще отправят видеопожелания към българите

ЕС забрани сламките и пластмасовите чаши Новите правила ще влязат в сила след 2 години

7 млн. лева даде правителството на област Монтана

Кметът на Павликени чете коледна приказка на децата от забавачка

Дядо Коледа раздаде подаръци на оперирани във ВМА деца

ЕК потвъди за хакерска атака срещу институции на евросъюза

Омуртаг дава 600 лв. стипендия за специализация на лекар

Ежемесечна стипендия от 600 лв. за специализация на млад лекар гласува общинският съвет в Омуртаг. Условието за финансовото подпомагане е бъдещият кардиолог да остане да работи в общинската болница след придобиване на специалността 5 год.

Общинското ръководство и съветниците заявиха готовност да сключат договори за подпомагане на студенти и други млади лекари, за да осигурят кадрово болницата си.

Първият лекар, който ще получи помощта за специализация, е д-р Ажда Ибрямова (26г.), която е завършила медицина преди 2 год. в София и се е върнала в родния град. Тя работи във вътрешно отделение на местната болница и специализира каридология в Тракийския университет от миналия май. Тя разказва, че от нейния випуск от 120 човека, вероятно половината са заминали зад граница, но тя твърдо била решила да се върне у дома. „Тук има голяма практика и много сучаи. В същото време има възрастни колеги с опит и знания, от които да се уча. В крайна сметка и тук хората имат нужда от лекари и се радвам, че мога да помагам“, сподели тя. Д-р Ибрямова благодари за оказаната подкрепа и се надява това да стане практика.

Отпускането на финансово подпомагане е по предложение на Съвета на директорите на болницата с идея да се задържи младата лекарка в местното здравно заведение и да се подсигурят специализирани кадри.

От общината съобщиха, че имат готовност, при проявено желание за повишаване квалификацията от страна на лекари, завършили медицина след 2010г., да осигурят нужното чрез бюджета си. Условието е да сключат договори, че ще работят в болницата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.