Фенове на „Арсенал“ дразнят принц Уилям

Привърженици на „Арсенал“ са дразнили принц Уилям преди финала за Купата на Англия срещу „Астън Вила“ в събота от 17 ч. Престолонаследникът, който е фен на „Вила“, ще връчи трофея на новия победител, а признанието направи самият аристократ в обширно интервю с легендарния Гари Линекер.

„Нервен съм, много фенове на „Арсенал“ ми казват: „Почакай да видиш мача!“ - каза принц Уилям за язвителните коментари. - Радвам се как „Астън Вила“ се бореше през последните два сезона. Треньорът Тим Шърууд е истински лидер.“

Дукът на Кембридж добави, че иска да заведе своя син Джордж на мач, но още не е получил разрешение от майка му Кейт.

„Още е на 22 месеца и наистина му е рано - продължи Уилям. - Когато порасне, Джордж ще избере на кого да симпатизира. Ако е на „Астън Вила“, ще бъде прекрасно.“

Стилиян Петров със сигурност ще бъде на „Уембли“, а вероятно – и на пейката до Тим Шърууд. Бившият капитан на националите влезе в щаба му, но няма постоянни ангажименти. „Астън Вила“ ще се класира за Лига Европа при победа. Джак Грийлиш (19 години) ще стане четвъртият най-млад футболист, играл на финал за купата на Англия. По-малки са били единствено Хауърд Кендъл („Престън“, 1964 г.), Нормън Уайтсайт („Манчестър Юнайтед“, 1983 г.) и Кристиано Роналдо („Манчестър Юнайтед“, 2004 г.).

Шърууд призна, че звездата му Кристиян Бентеке има клауза за откупуване и ако някоя я активира, не може да го задържи. Сумата за белгиеца е 32,5 милиона лири, а най-много го иска „Ливърпул“.

„Арсенал“ ще подобри най-доброто постижение от 18 финала, което досега делеше с „Манчестър Юнайтед“. Ако спечели, тимът на Арсен Венгер ще има рекордни 12 купи на Англия. С 11 е „Юнайтед“. А само за французина трофеят ще е шести. Миналата година „Арсенал“ надигра „Хъл“ на финала. Първият триумф на „артилеристите“ датира от 1930 година – 2:0 над „Хъдърсфийлд“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят