Опожариха джипа на лидера на ВМРО в Димитровград (обзор)

Палеж съсипа в петък рано сутринта джипа "Киа Соренто" на общинския лидер на ВМРО в Димитровград Деница Жекова, съобщиха от полицията.

Возилото лумнало в 3,40 ч. То било паркирано в центъра на града пред блок на улица "Иван Вазов", където живее 29-годишната жена. Тя оглавява местната структура на воеводите от 5 г., а на последните парламентарни избори беше и трета в листата на Патриотичния фронт.

Сигнал за произшествието подали съседи, които събудили семейството на младата жена. Огнеборците пристигнали за 4 минути и гасили близо 2 часа.

От нагорещяването се пръснало предното стъкло, а стартерът дал на късо и лумналият автомобил се врязал в насрещния гараж пред погледа на отцепилите района униформени служители на реда. Полицаите се уплашили, че в джипа има човек.

Първоначалният оглед установил, че пламъците са тръгнали от купето. "Дръжката на предната дясна врата е разбита. Най-вероятно седалките и арматурното стъкло са били залети със запалителна течност", коментираха криминалисти.

"Не съм получавала заплахи, вероятно колата ми е подпалено по грешка", сподели Жекова пред репортери. Возилото й е коледен подарък от семейството на младата жена. То е купено за 10 хил. лв. от местна автокъща в края на м.г. Дори все още фамилията изплащала 5000 лв. кредит, теглен за покупката на колата. Джипът няма автокаско.

Една от версиите е наистина гласи, че наистина е възможно подпалвачите да не са знаели, че джипът е на ВМРО-лидерката. Возилото било със старите регистрационни табели. По чудо пламъците не засегнали документите за самоличност на Жекова. Оперативна полицейска група извърши повторен оглед. Криминалисти иззеха намазки за летливи вещества. Пробите ще бъдат пратени за изследване в Националния институт по криминалистика и криминология на МВР в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони