Едгар Кейси - Спящия пророк

Чете библията веднъж годишно всяка година. Преподава в неделното училище. Привлича мисионери. Но и твърди, че може да вижда аурите на хората, да говори с ангели и да чува гласовете на починалите си роднини. Прави учудващо точни прогнози. Засяга теми като преражданията и смъртта. Лекува. В рамките на живота си прави около 26 хиляди предсказания. Сред посетителите му се нареждат Удроу Уилсън, Томас Едисон, Джордж Гершуин. За да види бъдещето, трябва само да изпадне в състояние на транс, наподобяващо съня. Оттам идва и прозвището му - Спящия пророк. Едгар Кейси успява да предскаже и собствената си смърт.

Роден на 18 март 1877 г. в Кентъки, Кейси е едно от шестте деца на фермерите Лесли и Кари Кейси. Дарбата си момчето забелязва още в ранна възраст. Не било рядкост да вижда и да разговаря с починали членове на семейство, но родителите му не вярвали на неговите думи и си мислели, че като повечето палави хлапета синът им просто има богато въображение.

Семейството не разполагало с много средства и затова момчето трябвало да прекъсне образованието си до 9 клас. Повече не се и изисквало за дете, чието семейство било от работническата класа. И без това бил принуден да напусне дома си, за да си търси работа и прехрана другаде.

През 1990г. Кейси започнал бизнес партньорство с баща си, което не продължило дълго. Младежът се разболял тежко от ларингит и загубил гласа си. Неспособен да продължи да работи, той останал да живее в дома на родителите си за близо година. Тогава решил да се захване с фотографията - занимание, при което няма да му се налага да напряга гласните си струни. Започнал като чирак във фотографско студио, но бързо напреднал и показал таланта си. През 1901г. пътуващ хипнотизатор, наричащ себе си Човека Смях, изнасял представление в града. Той чул за състоянието на Кейси и му предложил да го излекува. Лечението протекло на сцената пред очите на публиката. Докато бил хипнотизиран, Кейси възвърнал способността си да говори, но след това отново загубил гласа си. На помощ тогава се притекъл местен майстор на хипнозата - Ал Лейн. Той предложил на Кейси да опише състоянието си под хипноза. Едгар не само че си поставил диагноза, но си предложил и лечение. Изненадващо било и друго. В състояние на транс пациентът започнал да говори за себе си в множество число и заменил “аз” с “ние”. - “Ние обитаваме това тяло” - били думите на Кейси.

Впечатлен от резултата, Лейн предложил на Едгар да използва дарбата си и да прави предсказания и за други хора. В началото Кейси не бил съгласен, но после приел при едно условие - да предлага услугите си безплатно и да го прави, за да помага на хората. Скоро започнал да поставя диагнози и да предлага лечение. За да се случи това, не се налагало дори човекът да присъства в стаята. Едгар работел отлично и само с писма. Вестниците отразяватли случаите му и хора от цялата страна търсели помощта му.

За да може изцяло да се посвети на лекуването и прогнозите, Кейси започнал да събира дарения. Продължил да се подлага на хипноза, като съпругата му Гертруд, а по-късно и големият му син заменили хипнотизатора Лейн и му помагали при хипнотизирането. Секретарката му Гладис записвала всичките му предсказания.

Популярността на Кейси станала толкова голяма, че започнали да му предлагат стабилно заплащане само и само пророкът да се съгласи да предостави услугите си. Търсели го, за да изберат в какво да вложат парите си или на кой кон да заложат в конните надбягвания. Едгар отказвал да използва уменията си за такива цели. Съгласил се само няколко пъти, и то само за експеримента, като след това споделял, че след такива сеанси се чувствал изтощен и слаб. Имало период, през който Кейси бил на път да спре с предсказанията. Това се случило, когато под хипноза пророкът започнал да говори за прераждането. Когато се събудил, Кейси отказвал да повярва, че е засегнал темата - това противоречало на вярата му. Готов да спре с хипнозата, той отново за малко не загубил гласа си. Под хипноза пророкът разбрал, че ролята му е да бъде проводник и отново се върнал към сеансите, с което възвърнал и гласа си.

Изумени от способностите му, приятелите на Кейси го попитали дали и те могат да виждат бъдещето като него. Това поставило началото на работни групи, в които Едгар предавал знанията си на желаещите. Той се опитвал да им обясни, че целта не е да станат пророци, а да започнат да водят по-осъзнато съществуване.

През септември 1944 г. Кейси получил удар. Умира на 3 януари 1945 г. - три дни след като сам е предсказал края си.

Какво вижда в бъдещето?

Спящия пророк успява да прогнозира срива на фондовия пазар и Голямата депресия от 1929 г., предсказва началото на Втората световна война, както и много от събитията, случили се след това. Ето някои от най-известните му предсказания.

1. По-голямата част от Европа ще се промени само за миг. Япония ще отиде в морето. До Източното крайбрежие на Америка ще се появи земя.

2. Ще има изместване на полюсите, така че там, където е било студено, ще стане по-топло.

3. Ще настъпи време, когато Слънцето ще бъде затъмнено. Докато то тъне в мрак, човечеството ще премине през своето духовно пробуждане.

4. Атлантида ще бъде открита близо до Бимини - ще бъде установено, че водите там имат лечебни свойства.

5. Записите на Атлантида ще бъдат отворени за тези, които са духовни посветени. Тайна стая ще бъде намеренa и изгревът на храма ще направи достъпни записите. Те са дневник на видовете, описание на народите и техните различни дейности в други земи, както и на заседанията на всичките народи и земи.

6. Въз основата на духовното ще се роди нов тип наука - ще настъпи голяма промяна във фокуса и проучванията. Светът ще придаде по-голямо значение на духовните явления и по-малко на материалните.

7. „Град на златото“ ще бъде открит в пустинята Гоби. Той ще има храм с асансьори, електрически автомобили и магически елементи.

8. Източното крайбрежие на Ню Йорк ще изчезне.

9. Западното крайбрежие на Америка ще бъдат унищожено, ще има големи разрушения в Лос Анджелис и Сан Франциско.

10. Ще дойде момент, когато всички хора ще осъзнаят своята отговорност един към друг. Това ще бъде разбирането, че ще се промени масово мисълта на човечеството. Едгар предрича, ще има три сериозни археологически открития от много важно естество и ще има революция в начина, по който се разбира произходът на човека.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл