Оцелелият от катастрофата в Яхиново излезе от комата

Оцелялото момче от зверската катастрофа край дупнишкото село Яхиново, в която загинаха петима души – Милчо Паликарски, излезе от комата. Добрата новина съобщи архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски, предаде struma.bg

„В момента, в който поставяхме на мястото й във Видин чудотворната икона на Богородица, която гостува два дни в Дупница, телефонът ми звънна и ми съобщиха благата вест. Милчо Паликарски се е събудил от комата и животът му е вън от опасност”, каза отецът.

„Само в първия ден, в който иконата пристигна в Дупница, 17 000 миряни дойдоха в църквата и се помолиха за собственото си здраве и благоденствие и за здравето на десетокласника от ПГ „Христо Ботев”-Дупница Милчо Паликарски. Позитивната енергия, насочена за неговото спасение, и адекватното лекарско лечение върнаха към живот младежа”, допълни той.

Общинските съветници в Дупница ще гласуват днес докладна записка, с която общината ще подпомогне с 2000 лв. семейството на пострадалия в катастрофата тийнейджър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини