Министър Петканова събира тен на къмпинг

Тя никога не е влизала в сградата на Народното събрание, нито в тази на Министерския съвет. Но е министърка на туризма. При това толкова красива и страстна, че дори премиерът се поддава на нейния чар. Всичко това се случва между героите на Станислава Николова и Любо Нейков в осмия сезон на сериала на Би Ти Ви „Столичани в повече”. Сцените, в които те трябва да решават съдбата на народа като членове на служебния кабинет, а се отдават на интимности помежду си, пък са снимани в Народната библиотека и в резиденция в Бояна.

Синеоката актриса била поканена за кастинг за комедийната история, където отишла с думите на секретарката на премиера Елeонора. Но кастинг режисьорът решил, че е по-подходяща за образа на Петканова.

В началото ми беше малко неловко в интимните сцени, но Любо Нейков е професионалист, има невероятно чувство за хумор и съумява да премахне притесненията ми, казва младата актриса. Тя не издава какво ще се случи в следващия сезон на сериала - само загатва, че в него историята на Петканова продължава, но е пълна с обрати. И в политиката, и в живота нещата са недпредсказуеми, усмихва се Станислава.
Комедийният сериал не е първият, в който 26-годишната дама се включва. В друга сага на Би Ти Ви „Фамилията“ тя влезе в ролята на студентка по журналистика, която беше гадже на героя на Асен Блатечки. Участвала е и в поредицата „На границата“ по разказите на Йордан Йовков, който БНТ излъчи наскоро. Има водеща роля в друг сериал - „Весела компания“, който ТВ плюс завъртя преди години в ефира си.

Сега участва в 2 постановки в хаскововския театър - “Вдовиците” и “Секскомедия в лятна нощ”, където си партнира с Марта Вачкова и проф. Атанас Атанасов. В София може да я гледате в Театъра на армията - в “Ромео и Жулиета” и в “Бандитска опера”, или в Младежкия театър - в “Колекцията”, режисьорски дебют на Никола Стоянов.

Когато направи графика си, Станислава винаги го спазва и така успява да съчетае без проблеми всичките си ангажименти. Така понякога репетира с колегите си в Хасково през деня, а вечер има представление в София. За да не зависи от автобуси, през миналото лято изкарала шофьорските курсове. Взела изпита и веднага след това слязла от учебната кола, взела такси и отишла на снимки на „Столичаните“. Тепърва ще си купува собствен автомобил. И тайно стиска палци да спечели от тотото или от лотарийните билети, по които се запалила, след като неин приятел успял да вземе 1000 лева.
В живота Николова почти не ходи в костюм и с толкова силен грим като героинята си в сериала. Заради това и рядко я разпознават по улицата. Е, все пак чува шепнене: „Ето я Петканова...“

Сезонът е към своя край и заради това младата актриса вече прави планове за ваканцията. Преди 8 г. нейна приятелка я завела за първи път на къмпинг. Тя се влюбила точно в този начин на почивка и оттогава не пропуска лято, без да отиде на каравана с приятели. Все още не се е научила да кара сърф, но обича да гледа как го правят приятелите й от брега. Тя е фотографът на компанията.

Детство в Сопот

Като малка Станислава изкарвала летата си при роднини в Сопот. Не била ходила на море до четвърти клас, но обичала да покорява върховете на Стара планина.
Бях доста шумно и ревливо дете, спомня си през смях актрисата. Когато пристигали с колата в Сопот, съседите веднага разбирали, защото я „чували“ да плаче чак от Карлово. Сълзите си пускала най-често или когато нещо не стане на нейното, или когато падне и се нарани по време на планинарските екскурзии.

Още от малка знаела, че ще стане актриса. Баща й тайно се надявал, че това е само тийнейджърско увлечение, но когато я приели от раз в НАТФИЗ, разбрал, че е любов за цял живот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица