Меркел, Путин и Оланд обсъждат спешно в телефонен разговор положението в Украйна

Лидерите на Франция, Русия и Германия, Франсоа Оланд, Владимир Путин и Ангела Меркел в телефонен разговор са обсъдили ситуацията в Украйна и са изразили надежда, че четирите поддгрупи за нормализиране на обстановката в Донбас ще изработят конкретно решение. За това съобщи официално Елисейският дворец, предаде РИА Новости.

Същевременно американското правителство обяви, че не разполага с потвърждения, че Русия трупа войски на границата с Украйна. Това стана ясно на поредната среща с журналисти на официалният представител на Държавния департамент на САЩ Джефри Ратке.

Той коментира публикуваната по-рано информация от агенция Ройтерс, че Русия уж била прехвърляла военнослужещи и техника, включително танкове, артилерия и установки за залпов огън на полигон Кузмински в Ростовска област: „Нямам конкретен коментар или потвърждение на това съобщение", предаде ТАСС.

Заявленията на президента на Украйна Петро Порошенко, че мирът в Донбес ще бъде постигнат с използването на силна армия, ще доведат до нови трагедии, предупреди постоянният представител на ДНР в контактната група Денис Пушилин. "За съжаление днес виждаме, че Киев не се отказва от опитите за военно решение. Ние напомняме, че това е неправилно и предупреждаваме, че финалът ще е същият както и преди - нови котли и трагичен изход за Киев", заяви Пушилин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят