Първанов: Скептични сме за реформите в съдебната власт

Скептични сме за реформите в съдебната власт. Освен това срещу някои от предложенията за реформи възразяваме. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на АБВ Георги Първанов.

Според него „Повечето от промените, които бяха направени в Конституцията, всички те бяха направени за съдебната власт. Но промяна от това не произтече. И още нещо, много важно -. когато търсим дефектите на политическата система и обществото, нека да видим дали гражданите не са по-недоволни от начините, по които се изграждат партиите. Това не са различни теми. Смятам, че когато става дума за промяна в Конституцията, е разумно тя да се прочете разумно и отново. Това е една европейска конституция, която обаче показа дефекти”, коментира Първанов.

Той подчерта, че АБВ ще излязат с цялостно становище, когато в пленарната зала бъдат поставени за обсъждане внесените проекти.

„Така че ние ще можем да коментираме конкретно всяка една от идеите. Сред тях има и идеи за имитационни действия, но ние ще подкрепим онези за ефективен, бърз процес”, подчерта гостът.

„Когато се „пипне” определена фигура и в съдебната власт, и в изпълнителната, следват едни разпоредби, които довеждат до смяната на съответния управленец”, посочи Първанов.

Според него обявяването на имената на хората, работили във военното разузнаване, ще доведе до разкриването и на чужди граждани, работили за каузата на България. "Знам десетки такива случаи, при които военните разузнавачи са си свършили работата. И това се цени. Сега с разкриването на имената, би се постигнал тежък ефект", заяви Георги Първанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини