Последният викинг е избрал да живее в България

Последният викинг живее в Еленския балкан. Казва се Оле Йохансен. Във вените му тече скандинавска кръв и носи свободолюбив дух, съобщава Нова тв.

Неговото „кралство” се простира на 150 декара земя и е готово да посрещне и нови обитатели или поданици. Той предлага безплатно покрив на всеки, който иска да живее от труда си сред природата.

"Аз съм последният викинг", казва за себе си Оле Йохансен, който е родом от Дания. Пристана си в България той намира след обиколка на няколко континента. Освен 150-те дка земя той е купил и 4 къщи.

Оле вече е научил и български и казва с лек акцент какво отглежда в градината си: "Домати, краставици, пипер". Оле няма останали живи роднини. Има истории от цял свят. След успешна компютърна кариера се пенсионира на 48 години и от тогава почти 25 години се събужда там, където го е отведел свободолюбивият му дух.

Сега Оле често будува нощем, отдаден на писане на проза и поезия. Надява се при него скоро да се заселят нови семейства. И не крие - търси си млада съпруга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини