Трус от 6,8 по Рихтер удари Папуа-Нова Гвинея

Спасителите от Банско прибраха закъсали девойка и семейство

Турската армия установи контрол над всички селища в района Африн

Майка на 6 деца скубе и бие учителка Поморийският съд разпореди глоба за инцидент в училище

Бинали Йълдъръм: Никой не може да определя бъдещето на Близкия Изток без Турция

Комисар Явор Колев: Увеличава се педофилията в интернет

Стамен Белчев: Каранга пречи на конкурентите Труд

Посланикът на Турция дари апаратура за лечение на деца

Вековна икона на Богородица пристигна от Украйна във Варна

Д-р Джафер с отличие “Здравен политик”

Отстраняват 13 граничари заради издънката на Аерогара София На тяхно място идват служители от Варна и Бургас, каза вътрешният министър Радев

Цветан Цветанов: Да се подготвим за фалшивите новини и спекулации от нашите опоненти Руски дипломати ще се гонят само при заплаха за националната сигурност, каза в Поморие зам.-председателят на ГЕРБ

С кого пие всеки втори в България?

Художник от Търново дари Цветан Цветанов със своя картина

ГДБОП закопча разпространител на филми с насилие над непълнолетни

Българи от бурята в Тексас: Никога не е било толкова страшно (Видео)

6-годишно момченце е сред жертвите на потопа в Тексас. От граничните райони на американския щат бурите се изместват към Далас. Нивата на реките са застрашително високи. Река Арканзас заплашва да прелее. Българите във втория по големина щат са ужасени и не знаят вече какво да чакат, съобщава телевизия BiT.

„Беше много страшно. Както слиза колата надолу, фаровете се потопяват във водата. Беше много страшно”, разказва Анна Торпоманова от Хюстън. Тази вечер тя се готви за нови бедствия и нова порция обилен дъжд.

Страшни гледки и в Далас. Там властите осъмнаха с повече от 280 обаждания за наводнени участъци. Видеоклипове със спасяване на хора в последния момент, които търсят спасение на покривите на колите си, се излъчват в новините.

Пороите отвориха гигантска яма близо до река Хасинто. Околните градчета вече са наредили масова евакуация, за да не попаднат хората, заедно с домовете си, в огромния кратер.

„Ние имаме наше езерце в задния двор. То също е преляло в момента. Никога не е било толкова страшно”, разказва Александра Нол от град Сегин, на 30 мили от Сан Антонио. Тя се притеснява река Гуадалупе да не прелее, което се случва през няколко години.

Беше съобщено още, че лодка с деца, завършващи училище, е била отнесена от придошлите води. За щастие всички 18 души са спасени. Междувременно българите в Тексас се молят прогнозите за още дъжд да не се сбъднат. „Да се надяваме, че са сгрешили прогнозата – само 20%, а не 50”, каза Александра.

До този момент бурята е взела живота на над 35 души.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.