Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Министър Танева разряза 60-метров суджук в Горна Оряховица

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева и кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев разрязаха 60-метров суджук, приготвен от местни колбасари. В атракцията се включиха и градоначалниците на Велико Търново Даниел Панов и на Стражица-Детелина Борисова, както и производителята на горнооряховски суджук Христо Христов. Демонстрацията по изкусно рязане на лакомството стана по време на традиционния празник на месния деликатес. По време на тържествата бе открита уникална експозиция в историческия музей в железничарския град, която разказва вековната история на прочутия горнооряховски суджук. Идеята за музейната сбирка е на Общината и трите фирми от Сдружение “Раховец – 2007”, които имат европейско право да произвеждат месния деликатес. Експозицията, за която са дадени 30 000 лв от местната хазна, ще бъде открита от министъра на земеделието Десислава Танева.

Празникът на суджука в парк “Градска градина” бе съпроводено с игри и състезания, нестинарски танци и кръшни изпълнения на ансамбъл “Чинари”, на фолклорните изпълнители Николай Славеев, Поли Паскова и Христо Косашки.

“Кредитът на доверие към новото ръководство на Агенцията по безопасност на храните трябва да е 3 месеца. Това е огромна структура, а новият директор е само от няколко дни. Да му дадем време да структурира работата и екипа си. Отговорността е голяма, очакванията на бранша да бъде защитена качествената продукция са огромни. Този екип трябва да се справи. Убедена съм, че има достатъчно добри експерти. Важно е занапред потребителите да не бъдат заблуждавани и качеството на хранителните продукти да отговаря на написаното на етикетите”, коментира министър Танева.

Тя добави, че проверките за качеството и на етикирането на продукцията занапред трябва да се правят по нов начин. “Очаквам скоро да чуя обществената оценка и тя да е положителна, защото сега има пропуски”, допълни Десислава Танева.

Според нея изпълнението на програмата, обявена в началото на мандата и административната реформа в системата на Министерството на земеделието и храните е в ход.

“Предвижда се Областните дирекции по земеделие да са органите към министерството, които провеждат всички политики на регионален принцип.Областните земеделски служби приключват тежка кампания по директните плащания. Това беше първата нова кампания, нямахме време за разяснителна политика, а лично аз съм се срещнала с близо 10 000 земеделски стопани”, поясни Танева.

Министърът на земеделието добави, че до края на годината се очаква да бъдат приети всички законопроекти, които ще реализират административната реформа. До лятната сесия на парламента трябва да бъдат приети общо три законопроекта. “До сега са приети единствено измененията и допълненията в закона за горите, останалите предстоят”, каза Десислава Танева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.