Утре ни очаква слънце, температурите ще се покачат

През нощта ще е ясно. И утре ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над източните райони, а в следобедните часове и над планините, без валежи. Температурите ще се повишат още и максималните ще са 25-30°. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Орлин Лазаров от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът след обяд ще е слаб, предимно от югоизток. Максимални температури 21° - 23°, температурата на морската вода е 19° - 21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще е предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове. Вятърът по билата ще е слаб - от североизток.

Максималната температура на 1200 м.н.в ще е около 20°, на 2000 м. около 10°. В началото на следващата седмица времето ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, в понеделник и вторник вероятността за валежи е малка, в сряда на отделни места ще превали слабо и за кратко. Вятърът ще бъде слаб от изток. Температурите ще останат без съществена промяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето