Упражненията и диетите на звездите

Звездите на родния шоубизнес спокойно могат да конкурират западните си колеги по изваяни фигури и сексапил. Популярните ни лица са наясно, че в днешно време само талантът не е достатъчен и затова тренират всеки ден с часове. Освен упорити тренировки, за да в перфектна форма, известните фитнес маниаци спазват и изключително строг хранителен режим.

Актьорът, режисьор и жури в „България търси талант“ Ники Илиев разтуптява сърцата на дамите не само със зелените си очи, но и с мускулестата си фигура. За да се поддържа в кондиция, Ники залага на фитнеса и бойните спортове, като поне три пъти седмично тренира кикбокс. Преди това се е занимавал с винг чун, муай тай и карате, но през последните 8 години е завладян от кикбокса. Режисьорът на „Чужденецът“ и „Живи легенди“ започва тренировките си със свободни спаринги с условен бой в 6-7 рунда, а после продължава с бокс и гирички. Той разкрива, че заниманията с кикбокс му дават увереност и в живота, защото на няколко пъти му се е случвало хора с комплекси да го предизвикат. До истински бой така и не се е стигнало, но майсторството му в бойните изкуства се вижда често във филмите му, където той не ползва дубльори в бойните схватки. Ники си признава, че сутрин не закусва, а пие само кафе. След 12 ч най-често обядва яйца, хляб и ориз, а в късния следобед набляга на зеленчуците с месо или риба. Понякога пие протеинови шейкове, а един-два пъти седмично си позволява и въглехидратна храна.

Фики Стораро се превърна в истинска суперзвезда в попфолка само с няколко песни. Синът на Тони Стораро дължи бързият си успех на безспорния си музикален талант, школуван в музикалното училище в София, както и на фигурата си на гръцки бог. Самият той осъзнава, че само глас не е достатъчен, защото е разбрал, че българската публика слуша предимно с очите си. За да извае мускули на шампион, Фики тренира всеки ден от повече от 7 години и вече е наясно с всички тънкости. Тренировките си стартира с 10-15 минути кардио и продължава с упражнения за различните мускулни групи. Режимът му на хранене е повече от строг, особено когато трябва да изчиства релефа си. Тогава започва деня с 20 белтъка, а вечер набляга на месо на скара и салати. Стреми се да яде по 6-7 пъти на ден, за да поддържа оптимална форма. Използва суроватъчен протеин за хранителна добавка, защото е наясно, че няма как иначе тялото да се възстанови от тежките тренировки. В началото на спортните си занимания е допускал грешка да прекалява с месото и да изяжда по 2 килограма на ден, но баща му, Тони Стораро, го отучил от вредния навик, който го карал да не чувства добре.

Сред новите звезди на попфолка е и Галин, който също може да се похвали със завидна фигура. Той не пропуска да посети фитнес залата поне пет пъти седмично. Целта на един от най-сексапилните певци е да изглежда добре и да поддържа тонус. Той тренира за всяка мускулна група поотделно, като ръце - бицепс и трицепс, са в един ден. Фитнеса съчетава с много кардио упражнения, а след тях задължително пие протеин, както и сутрин на гладно. Галин съветва желаещите да се занимават с фитнес да подредят много внимателно режима си в зависимост от това какъв резултат искат да постигнат. Тези, които искат най-вече релеф, да отделят време и за бягане, каране на колело или велоенергометър, защото те топят мазнините, а останалите да наблегнат на силовите тренировки. Хранителният режим на певеца е съобразен със сезона, като в момента набляга на месото, но в менюто му присъстват и много салати, варени картофи и ориз. Признава си, че преди тренировка си позволява да хапне и нещо сладко.

Певицата Лияна притежава едно от най-съвършените тела в шоубизнеса. С перфектните си мерки тя успешно може да конкурира известните манекенки и неслучайно е канена често за модел. Фитнес програмата на Лияна е обект на голям интерес не само от медиите, но и от страна на нейните колежки и фенове. Фактът, че тя пробягва всеки ден между 12 и 14 километра, накара много от изпълнителките в попфолка да предпочетат джогинга на открито пред задушните фитнес зали. Като истински проповедник на здравословния начин на живот Лияна спазва и строга диета. Не вкусва месо, позволява си само риба, но набляга на разнообразието от ядки, плодове и зеленчуци. Вместо десерт красавицата хапва сушени плодове, от които любими са й червените боровинки. От менюто й са изключени хлябът и сладкишите, но хитовата изпълнителка си признава, че ако много й се прияде нещо, не се колебае да си го позволи. За да поддържа стругованата си фигура, тя не се ограничава само с кросовете, но прави и много упражнения. Със своята упоритост и отдаденост в тренировките Лияна впечатли и съквартирантите си от „ВИП брадър“. Резултатите от тях обаче са повече от явни и стройната певица редовно е отличавана с награди за перфектно тяло и съвършена визия от Perfect body awards. Заради уникалното си тяло Лияна е получавала и покани да участва на състезания по фитнес, но засега тя не приема сериозно подобни оферти.

Моделът и танцьорка Биляна Йотовска също поддържа перфектна форма, защото фигурата й е нейният капитал. Атрактивната брюнетка от няколко години участва успешно в състезания по фитнес, като вече има няколко републикански и международни титли. В момента е в усилена подготовка за участието й в Европейското първенство, в категория бикини фитнес и затова тренира двуразово в залата. Когато има възможност, Биляна не пропуска да направи и джогинг, като редовно пробягва 10 км на стадиона. Съвети и подкрепа във фитнес амбициите й дава нейният приятел - световният и европейски шампион по културизъм Димитър Димитров. Освен на тренировките сексапилната дама залага и на здравословното меню. Неотдавна тя издаде и първата си книга „Гответе здравословно с Биляна Йотовска“, която вече е разпродадена в три тиража. За да е в топ форма, Биляна разчита не само на фитнеса и нисковъглехидратния режим, а и на танците. Заедно с нейната колежка и приятелка Невена Воденичарска имат собствен балет и представят шоуто си с успех не само у нас, но и в чужбина, като работят даже и с Фешън ТВ.

Певицата и 3-кратна световна шампионка на World Fitness Federation в категория фитнес модел Анн Джи е известна с изваяното си тяло. Тя тренира всеки ден, но не само във фитнеса, защото е убедена, че най-голям ефект има спортуването на открито. Сутрин сексапилната блондинка започва деня си с крос на гладно, а в по-късните часове на деня тренира бойни спортове. В последно време тя си признава, че е намалила фитнес заниманията в полза на бойните изкуства, които развиват еднакво добре както горната, така и долната част от тялото и оформят перфектно фигурата. Хранителният й режим е много стриктен и е предимно от алкални храни. Фитнес шампионката яде предимно салати и много плодове, като избягва животинските храни. Пие много фрешове, а когато се подготвя за състезание, набляга на качествените протеини. Най-любимата й храна са сушито и морските дарове, за които не е тайна, че са много полезни. На своите приятелки и познати Анн Джи препоръчва, за да са в отлична форма в летните месеци, да заместят фитнеса с походи в парка, плуване в открити басейни или тичане сред природата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл