Ромите в Марчево откраднали от църквата парите от свещите, продадени за Задушница

Седем деца от ромски произход са откраднали храна и 3 лева от църквата в Марчево. Това съобщиха за Фокус от пресцентъра на ОДМВР-Благоевград. Сигналът за инцидента е подаден в 12.30 часа. От там уточниха, че върху свещеника не е извършвано насилие.

Ромите в Марчево, нападнали църквата , са откраднали парите от продадените днес свещи и храната, оставена от близки за покой на душите на мъртвите. За това разказват хора от селото.

Ромите – на възраст между 10 и 15 години са поискали първо свещеникът Георги Керанов да ги нахрани. След като изяли всичко, те го нападнали и поискали да им даде парите от продажбата на свещи, съобщава bTV.

82-годишният свещеник отец Георги е в тежък шок в дома си в Гоце Делчев след нападението, разказа синът му.

Бившият кмет на село Огняново Розен Марчев случайно минавал край църквата, чул шума и се притекъл на помощ на отеца.

От полицията в Благоевград отричат за подобен инцидент. Дежурният полицай обясни, че няма как да бъде допуснат бой, тъй като има засилено полицейско присъствие. Служители на жандармерията били на място и следели за спазване на обществения ред и недопускане на сблъсъци между роми и българи в община Гърмен.

43-годишният Иван Щурков от село Марчево е бил бит от роми в опит да предпази от грабеж отец Георги, свещеник в църквата „Свети Георги Победоносец” от село Марчево. Това каза за Фокус кметският наместник на гърменското село Марчево Борис Кунчев. „Мъжът е бил блъснат, след което е бил набит от ромите, за да може да се стигне при отеца”, уточни Кунчев. Той допълни, че състоянието и на отец Георги и на пострадалият Иван е добро и не са пострадали сериозно. „Добре са, но самият факт, че са били нападнати на такъв празник е възмущаващо”, допълни кметския наместник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони