Играчите бягат от ЦСКА

Освен че сегашният клуб ЦСКА вероятно няма да съществува, футболистите вече нямат намерение да остават и при нов със сегашните собственици. Играчите не получиха заплати преди последния шампионатен двубой срещу „Литекс“ днес. Забавянето към тях е два месеца и всеки може да разтрогне с подаване на жалба до арбитражната комисия. Обещанието, че ще бъде платено до петък, остана поредното неизпълнено.

Собствениците Ивайло Манджуков и Милко Георгиев вероятно въобще нямат намерение да плащат повече в сегашното дружество. Регистрираха ново и се надяват БФС да им позволи да го оставят в „А“ група. Но шансът за това клони към нула. Всички ръководители във футболната централа са на мнение - сегашният ЦСКА трябва да играе в „А“ група, не друг. БФС призовава Манджуков и Георгиев да дадат оздравителна програма, която да стартира с плащания. Но такива въобще не се правят. Единствено токът на стадион „Българска армия“ бе пуснат, за да има мач с „Литекс“.

Футболистите на ЦСКА сигурно ще заведат дела срещу клуба още в понеделник и имат право да подписват като свободни агенти с всеки друг отбор. Треньорът Любо Пенев призна на последната си пресконференция, че не води разговор с никого от отбора, защото няма представа какво ще е бъдещето на ЦСКА.

От конгреса на ФИФА в Цюрих се очаква и завръщането на Борислав Михайлов, който трябва да свика изпълком - вероятно на 15 юни. Това сигурно ще е и последната дата, до която ЦСКА ще получи шанс да участва в „А“ група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ