Зам. здравният министър д-р Ваньо Шарков пред "Труд": Случаят с родилката от Тетевен - на главния прокурор

Приложени са неправилни и отречени техники

Неправилни и отречени в ЕС техники (като висок форцепс и метод на Кристелер - акушерки сядат върху корема на жената) са приложени при скандалния случай с раждането на Наташа Габровска, чието бебе почина, докато излиза на бял свят в Тетевен.

Това са първите наблюдения на специалистите от медицинската ДАНС, а резултатът от проверката им ще е ясен във вторник, съобщи вчера за „Труд“ д-р Ваньо Шарков, зам. здравен министър. Той ще изпрати доклада в Главната прокуратура и на БЛС, който може да отнема лекарски права.

Ведомството разпоредило инспекцията, преди Нова тв да покаже разтърсващата изповед на Наташа и близките й. Жената разказа, че началничката на АГ отделението в тетевенската болница д-р Нина Байчева дошла в родилното с дълга черна рокля и пораснал маникюр, с който сякаш разкъсвала вътрешността на родилката. А когато станало ясно, че детето не дишало, Байчева казала: „Глупачка, ти уби бебето си“, сподели пред Нова тв почернената Наташа. Байчева и екипът я пуснали да си тръгне от родилната зала кървяща и полугола.

Вчера Байчева и колегата й д-р Михаил Миков подадоха оставки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве