Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

В жалба до КЗД – не пускат роми в църква

Роми от столичния кв. „Факултета“ не се допускат в молитвения дом на Българската божия църква в района. Това са се оплакали от „Национална мрежа на здравните медиатори” в Комисията за защита от дискриминация (КЗД), което органът ще разгледа на заседанието си идния четвърък.

Според жалбата сградата била отнета от държавата заради незаконен строеж, а после била върната на църквата. В молбата за безвъзмездно ползване обаче е посочено, че църквата може да се посещава от бедни роми. Само че това не се случва.

Столичанката В. З. от София пък се жали от ръководството на НСА „Васил Левски”. Тя посочва пред комисията, че работи в НСА от 1987 г., но била принудително пенсионирана, като до акта се стигнало и след упражняване на тормоз. “Жената иска да разбере защо спрямо нея е прилагана агресия като викове и закани, при положение че на работа остават хора, които преди нея били със стаж и навършени години за пенсия”, става ясно от съобщение на КЗД. На първото й заседание е бил даден срок на столичанката, ако реши, да представи допълнения за привикването на нови страни по случая.

КЗД ще разгледа и жалбата на М. К. от с. Александрово, Ловешко. Оплакванията й са срещу служители на ръководството на Клуба на пенсионера и инвалида в селото заради тормоз и дискриминация по признак етнос. Жалбоподателката, която работи там, е от ромски произход. Предстои изслушване на посочен от жената свидетел.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.