Съпрузите грабители Боряна и Рангел не били бедни

Боряна и Рангел са от заможни семейства, които винаги са можели да ги подпомогнат, ако закъсат с парите. Това разказаха вчера жители на монтанското село Медковец за съпрузите, извършили брутален грабеж в магазин за цигари в центъра на София. Клипът с нападението от 26 май бе пуснат във фейсбук, а на 29 май Боряна и Рангел се предадоха в полицията.

Двамата се оженили през 2012 г. и скоро след това се родило момченцето им Виктор, което сега е на 3 годинки. В Медковец редовно ходели на служби на евангелистката църква. Преместили се в София, когато Боряна започнала да следва рентгенология в медицински колеж. Мъжът й си намерил работа във верига магазини за техника. Живеели с детето на семейно общежитие в Студентския град. Взели кредит от 2000 лв., но близките им не знаят за какво – най-вероятно, за да си купят скъпи телефони, да ходят на почивки и по заведения.

Днес Софийският районен съд ще решава дали да остави семейството в ареста. Засега обвинението им е за грабежи и те могат да получат от 3 до 10 г. затвор.

Прокуратурата е назначила съдебномедицинска и психиатрична експертиза на нападнатата продавачка, която е в шок и със счупен пръст. Ако се окаже, че жената има средна, а не лека телесна повреда, срещу Боряна и Рангел ще бъдат повдигнати по-тежки обвинения по чл. 199 от Наказателния кодекс. Предвидените в текста наказания са от 5 до 15 г. затвор. В такъв случай разследването ще се води от Софийската градска прокуратура, а делото ще се гледа от Софийския градски съд.

Ако се окаже, че нападнатата продавачка е със средна, а не лека телесна повреда, двамата Боряна и Рангел ще получат по-тежки обвинения, за които наказанието е от 5 до 15 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право