Обир на колети от поща (обзор)

Неизвестни апаши успяха да разбият помещението за колетни пратки в Централната поща в Стара Загора и необезпокоявано да изнесат оттам 18 кашона.

Наглият обир на козметика е станал в периода от 19,10 ч в петък и 7 ч сутринта в събота. Сигнал за инцидента е бил подаден вчера, след като първите служители отишли на работа в пощата и я заварили разбита. Прегледали набързо списъците с пратки и установили, че някои от тях липсват. Задигнати били предимно пратки от парфюми и кремове на известна козметична компания.

Обирджиите са действали дръзко, защото сградата на Централната поща се намира на метри от Първо управление на полицията и пожарната служба. Покрай сградата нощем минават и маршрутите на автомобилите на частен СОТ, а мястото, където е гишето, е ярко осветено.

Според служители в пощата обраното помещение е единственото в сградата, в което няма инсталирана сигнално-охранителна техника. Наблизо няма и камери. Затова засега криминалисти не изключват, че крадците са действали с помощта на вътрешен човек. Вероятно той ги е снабдил и с информация за получената пратка с маркова козметика. Със сигурност обаче крадецът е бил дребен на ръст и слабичък, защото иначе би се заклещил в тясната дупка на гишето. Възможно е вътре да е било пратено да се промъква дете.

Все още не са изчислени броят и стойността на откраднатите парфюми и кремове от 18-те кашона, обясниха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право