Волейболистите почнаха с 1:3 срещу Канада

Националите по волейбол стартираха със загуба мачовете си от Световната лига – 0:3 (-20, -19, 22, -21) срещу Канада в „Арена Ботевград“. Вторият сблъсък е в неделя от 20,30 ч, след това във вторник отборът лети през океана за срещи с Куба, Аржентина и канадците. Българите са домакини на финалната четворка от второто ниво на турнира и ще играят в него по право, което прави резултатите от двубоите в групата без значение за нашите.

Може би и поради тази причина треньорът Пламен Константинов заложи в стартовата шесторка на дебютанта разпределител Любомир Агонцев, Владимир Николов, Николай Пенчев, Тодор Скримов, Теодор Тодоров, Николай Николов и либеро Теодор Салпаров.

В останалата с немалко празни места зала нашите започнаха неуверено. Поизнервиха се и от точките, които губеха заради новото правило - всяко пипане на мрежата е точка за съперника. През първите две части така и не намериха синхрон и противодействие на канадците, които вече изиграха 2 мача в лигата - победиха Куба, после и САЩ в турнир на региона НОРСЕКА.

Интригата се заформи в третия гейм, в който Константинов пусна другия разпределител Георги Братоев и Тодор Алексиев вместо Скримов, който после отново влизаше на терена. Нашите поведоха в началото и въпреки люшкането задържаха аванса си до края, когато вече се усети друг дух - на биткаджии, които гледахме дълги години. Без 2014-а...

В четвъртия гейм домакините показаха друго лице на играта си, което вдигна и духа на публиката. Като в най-добрите мачове на националите през миналите години. Но в края на този гейм не издържаха...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт