Двама българи арестувани при голяма полицейска акция в Гърция

Гръцката полиция залови българин, издирван от Интерпол. Задържаха и друг българин за трафик на хора. Европейската заповед за арест е издадена от българските власти, съобщава "Български новини".

Срещу арестувания 29-годишен българин има обвинение за умишлен палеж, извършен през 2010 година в България. Гръцката полиция откри българина в град Пилос, област Месения. Властите не съобщават името на задържания.

Той е засечен при мащабна акция на полицията в област Пелопонес за издирване на лица, извършили престъпление, както и на нелегални имигранти. Задържаният е предаден на прокурора в град Каламата.

Полицията засили акциите по издирване на трафиканти на нелегални имигранти в Гърция. В близост до град Килкис днес беше арестуван 47-годишен българин с лек товарен автомобил, който превозвал нелегално 11 имигранти – 5 мъже, 2 жени и 4 деца.

Те дадоха показания пред полицията, че са платили на шофьора голяма сума пари, за да ги вкара нелегално в Гърция. Разследва се дали българинът е част от международна мрежа на трафиканти. Колата е конфискувана, а задържаният българин е предаден на прокурора в Серес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят