Зам.-кмет: Ремонтът на столичния булевард Цариградско шосе ще струва 20 млн. лева

Целият проект за цялостния ремонт на бул. „Цариградско шосе” е на стойност 20 млн. лв. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столична община с ресор „Транспорт” Любомир Христов, съобщи „Фокус”.

Христов посочи, че и локалите са част от проекта, както и тротоарите. „В рамките на този етап и на това затваряне ще бъде затворен и тунелът, който минава под бул. „Цариградско шосе” и води към Телевизионната кула”, заяви той и добави, че там ремонтът ще продължи около 15 дни, след което отново с промяна в организацията на движението ще се създаде възможности този трафик, който се движи в тази посока, да може да използва тунела пълноценно.

„Целият проект за цялостния ремонт на бул. „Цариградско шосе” е на стойност 20 млн. лева, като сроковете, които ние сме си поставили са в началото на септември да приключи работата по основните пътни платна, за да може трафикът пълноценно да се движи с началото на учебната година”, обясни Христов.

По думите му вероятно ще останат довършителни работи в локалите и по част от тротоарите, така че минимално да се затрудни движението. „Срокът по предложение на строителя и като оферта в договора е малко над 400 дни, но с промяна в организацията на работа, с актуализиране на графиците успяхме да постигнем това почти двойно намаление на срока на изпълнение, което по никакъв начин няма и не би следвало да се отразява на качеството или на крайни резултат от проекта”, категоричен бе той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини