Министърът на спорта Карсен Кралев: Премиерът е спортист и ще осигури пари за нови спортни бази

Министерството на спорта иска трайно да реши проблемите с базите и съоръженията в страната, а ведомството е съставило амбициозна четиригодишна програма. Това заяви в неделя във Велико Търново ресорният министър Красен Кралев, който присъства на спортен празник, организиран от СК "Болярчета".

"Не може с магическа пръчка всичко да се свърши. Премиерът Бойко Борисов има положително отношение към спорта и ще подсигури достатъчно средства според икономическите възможности на държавата, за да имаме модерни спортни бази. Там, където има нови зали, активността на спортуващите е по-голяма", каза Кралев.

Той допълни, че се чака становището на финансовия министър Владислав Горанов по въпроса какви средства ще могат да се отпуснат през тази година за спортни обекти.

"Велико Търново ще е сред приоритетните градове за развитието на спорта", подчерта Красен Кралев. Министърът поясни, че старата столица има проект за реконструкция на помощните игрища към стадион "Ивайло", който е одобрен и чака финансиране. В ремонта на градския стадион държавата вложи над 3 милиона лева през последните няколко години.

Красен Кралев разкри, че спортното министерство ще привлича децата към волейбола и тениса. Той уточни, че ведомството разработва специални програми за малчуганите, като най- новите са с федерациите по тенис и волейбол и ще стартират през втората половина на годината. "Предвидили сме и проект за скиорите през зимата. Програмата "Децата и футболът" се осъществява успешно през последните 7 г", подчерта Кралев и изрази надежда средствата за детски спорт да бъдат повече през 2016 г.

Красен Кралев изрази надежда ФК "Етър" скоро да влезе в професионалния футбол. Министърът, който е бивш президент на ФК "Черно море", заяви, че пристрастията в съботния финал за Купата на България си е оставил за вкъщи.

"Играха два от най-добрите футболни отбори в България, но "Черно море" като че ли повече имаха амбиции за победата", каза Кралев. Финалът бе между "моряците" и "Левски" и завърши 2:1 за варненския тим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони