Джамбазки за Гърмен: Сега сме 2015 година и няма време за племенни преговори с вождове

Обитателите на циганската махала в кв. „Кремиковци” не уважават българската държава и нямат никакъв респект към нея. Това каза пред „Фокус” евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Те не уважават идеята за държавност изобщо. Гърмен, Марчево и Кремиковци са слети, табелите са една до друга, не са населени места, между които да има разстояние. Цялата държава е в Гърмен – там са шефове на Пожарна, на държавните структури за строителен контрол, на РИОКОЗ. Виждате, че обитателите на циганската махала изобщо не се притесняват от това –нападат и ограбват свещеника, при което днес гледах по конкурентни на вашата медия, че обясняваха, че това са малки и гладни деца. Само че доколкото прочетох от информацията, тези малки гладни деца са на по 15-16 години. При тях това е възраст за родителство”, обясни Джамбазки.

„Още нещо показателно, пак ваши колеги от други медии обясняваха на дълго и широко как циганите в кв. „Кремиковци” били готови да преговарят. Държа да ги уведомя, че преговорите за създаване на българска държавност на Балканите приключиха 681 година. Тогава прабългарски племена и славянски племена са сядали с вождовете си и са договаряли условия. Сега сме 2015 година и няма време за племенни преговори с вождове”, добави Джамбазки.

„Тези хора са български граждани и нямаме никакво намерение да преговаряме с някакви вождове все едно сме 681 година. Те трябва да разберат, че законите в Република България важат за тях, че кражбата е деяние, което е квалифицирано като престъпление, че построяването на незаконна постройка е административно нарушение и тя трябва да бъде премахната и платена съответната глоба. Това някой да направи дете на 11-12-годишно дете е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. Общо взето, нещо, което се вземе от някъде, трябва да бъде заплатено. Тези прости неща трябва да бъдат разбрани от нашите съграждани”, каза още Ангел Джамбазки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини