Хотелиер: Вече втора година се борим за премахване на таксата за чадъри и шезлонги по плажовете

Вече втора година се борим за премахване на таксата за чадъри и шезлонги по плажовете, които ни нанасят големи вреди на имиджа като туристическа дестинация . Това каза пред „Фокус” Благой Рагин, председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

„Гърците са по-добри търговци от нас. Те повишиха цените за консумация на напитки, но нямат такса за чадъри и шезлонги. Тези, които поддържат чадърите в Гърция изкарват същите суми, които взимат българите за чадър, но го поемат по друг начин”, обясни Рагин.

Той отбеляза, че идеята е чадърите и шезлонгите да станат безплатни за туристите и тези, които стопанисват плажовете да имат например капанчета, в които да продават напитки и храна.

„По този начин може да събира ресурс за издръжка. За тази година не успяхме да постигнем съгласие. Да се надяваме, че догодина дебатът ще продължи в тази насока”, посочи Благой Рагин. Той изрази надежда, че ще бъде установена връзка с немските оператори, които да кажат своите виждания за изход от ситуацията.

„Смятам, че можем да спасим сезона”, допълни Рагин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини